pixel
Teljes biztonságban várjuk pácienseinket!

Gyerekvizsgálati kedvezmények 18 éves korig

Állapotfelmérés: 20.000 Ft

Testvéreknek (2 gyerek): 34.000 Ft

1 gyerek + 1 felnőtt : 34.000 Ft

Allergia teszt 100 féle anyagra: 20.000 Ft

Testvéreknek (2 gyerek): 34.000 Ft

1 gyerek + 1 felnőtt : 34.000 Ft

Allergia teszt 60 féle anyagra: 18.000 Ft

Candida teszt: 20.000 Ft

Allergia teszt 100 féle anyagra + Állapotfelmérés: 34.000 Ft

Allergia teszt 100 féle anyagra + Candida szűrés: 34.000 Ft

További árakért kattintson az ÁRAK menüpontra!

Érrendszeri problémák? Érszűkület? Doppler ultrahangos érszűkület vizsgálat, amivel felderítjük a problémákat!

 

Jöjjön el egy Doppler ultrahangos érszűkület vizsgálat alkalomra, mert…

Gyorsan és fájdalommentesen megvizsgáljuk
 Az alsó végtagokat és a teljes érrendszert
A szívinfarktus és a stroke megelőzése céljából ajánlott
 A szívkoszorúért és agyi ereket is vizsgáljuk
Gyorsan kap időpontot és hatékony kezelést
Mellékhatásmentes vizsgálattal várjuk

Kíváncsi, hogy minden rendben van-e érrendszerének működésével? Szeretné, ha kérdéseire választ kapna?

Ha igen, akkor csak annyit kell tennie, hogy felhív minket és időpontot egyeztet kollégánkkal, aki készségesen áll az Ön rendelkezésére.

Kattintson az elérhetőségeinkért és Telefonáljon még ma!

Mi történik a Doppler ultrahangos érszkűlet vizsgálat alatt?

A vizsgálat nagyobb előkészületet nem igényel, fájdalommentes. A páciensnek szabaddá kell tennie a vizsgálandó testrészét, majd fel kell feküdnie a vizsgálóasztalra. A vizsgáló fejre, vagy a vizsgálandó területre az ultrahang terjedését elősegítő gél állagú anyagot tesznek.

A vizsgálat alatt mindössze annyi kellemetlen érzés lehet, hogy a gél hideg, illetve, hogyha a vizsgáló fejjel egy egyébként is fájdalmas területet érintenek. Szükség lehet néha arra, hogy a vizsgálófejet jobban rányomják a bőrre, ugyanis így jobb képeket lehet nyerni még a mélyebben fekvő területekről is. A vizsgálat végeztével le kell törölni a testre rákent gélt, mely egyébként vízzel akár az összekent ruhából is könnyen eltávolítható.

A vizsgálathoz nem kell teljesen levetkőzni, de a zoknit, harisnyát le kell venni, ezért,ha megoldható hozzon magával papucsot.

Szükség esetén a rendelőben mi is tudunk biztosítani fertőtlenített papucsot, vagy cipővédő zsákot.

A Doppler UH vizsgálat egyszerűen megmutatja, hogy van-e érszűkület.

 

Mire jó a DOPPLER vizsgálat?

Az alsó végtagok doppler vizsgálata ma már a szív- és érrendszeri kivizsgálás egyik alap módszere. Segítségével mind az alsó végtagok keringéséről, mind a teljes érrendszer állapotáról fontos információkhoz jutunk.

A doppler vizsgálat ezen túl – mint azt számos vizsgálat igazolja – segítségünkre van a teljes érrendszer állapotának megítélésében is. Az alsó végtagi érszűkület szinte megmutatja, hogy milyenek az ereink máshol, a szervezetünkben.

A legenyhébb érbetegség (még nincsenek tünetek!) esetében is már 2-3-szor több szívinfarktus (szívizomelhalás) és stroke (agyi érkatasztrófa) fordul elő, és lényegesen megnő a halálozás is, a perifériás érbetegséggel nem rendelkező egyénekhez képest.

Mindez azt jelenti a kezelő orvos számára, hogy betege alsó végtagi érszűkületének kezelése mellett kivizsgálást kell kezdeményeznie szívkoszorúér és az agyi erek irányban is!

2008. áprilisában közlemény jelent meg, mely arról számol be, hogy perifériás érbetegséggel rosszabbak az életkilátások, mint szívkoszorúér betegséggel (JACC. 2008. 51. 1588-1596). Mindeddig úgy gondoltuk, hogy az alsóvégtagi érbetegség megmutatja a veszélyt a szívkoszorús és agyi erek érelmeszesedésének következtében fellépő megbetegedésekre és halálozásra, de azt nem gondoltuk, hogy ezek a betegek esendőbbek még a szívkoszorúér betegeknél is.

Időpontot kérek!

Hogyan magyarázzuk mindezt?

A perifériás érbetegek csoportjában a betegek kevésbé voltak „jól” kezelve (kevesebb vérnyomáscsökkentőt, zsírcsökkentőt és „vérhígítót” kaptak), mint a koszorúsér betegek. Előbbiek tehát „alulkezeltek” voltak! Mindez azt jelenti, hogy az érszűkület=perifériás érbetegség jelentősége még nem eléggé köztudott (mint például a magas vérnyomás v. a magas koleszterinszint): nem keressük, és nem kezeljük idejekorán és megfelelően a perifériás érbetegeket.

Forrás: Dr. Káli András PhD-kardiológus főorvos

Doppler ultrahang vizsgálat során az ultrahang (UH) készülék magas frekvenciájú hullámokat bocsát ki, melynek egy része a szervezetben elnyelődik, másik része visszaverődik. Az eljárás a véredények vizsgálatát szolgálja. A visszaverődött hullámokat érzékeli a vizsgálófej és a számítógép átalakítja látható képpé.

Doppler UH során  a véredényekben történő áramlásról, keringésről kapunk információt. Az ultrahang az érben áramló vérben lévő alakos elemekről visszaverődik, így ebből a számítógép hozzávetőlegesen ki tudja számítani a vér áramlási sebességét és többek között a meghatározott érkeresztmetszetben az áramló vér mennyiségét.

Figyelem!

Rendelőnkben a vizsgálatot nem szakorvos végzi, ezért tájékoztató jellegű. Szakorvosi leletet nem áll módunkban adni.

Az érszűkület kezelésére a debreceni és hajdúböszörményi rendelőnkben a MOFETTA M terápiát alkalmazzuk nagyon jó eredménnyel.

Tudjon meg többet az érszűkület terápiájáról!

Várjuk ügyfeleinket Budapest, Debrecen, Hajdúböszörmény és Nagyvárad környékéről is.

Tekintse meg Facebook oldalunkat is!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁS KÉRÉS

DIÉTÁS RECEPTEK – GYÓGYTEÁK

Diétás receptek - Gyógyteák

GALÉRIA – KÉPEK – VIDEÓK

Vitalport - galéria - képek -videók

SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL