pixel
Teljes biztonságban várjuk pácienseinket!

Fitoterápia-gyógynövényterápia

A fitoterápiás szakember szemében a betegség nem más, mint annak a folyamatnak az eredménye, amely során a szervezet az egyensúly és harmónia visszaállítására törekszik, vagy legalább megpróbálja a betegség következtében kialakult károsodásokat a lehető legkisebb szinten tartani. Ezért minden fitoterápia-gyógynövényterápia beavatkozásnak és kezelésnek elsősorban arra kell törekednie, hogy támogassa a szervezet belső gyógyító erejét, ahelyett, hogy gyöngítené, vagy elnyomná.

Hazánkban mintegy 530 féle gyógynövényt használunk

A fitoterápia korszerű lehetőségei az alkalmazott természettudományok, a kísérleti és a klinikai orvostudomány módszerein alapulnak. A tudósok felfedezték, mennyi értékes összetevő található bennük. A gyógynövényekben koncentrált formában fordulnak elő a másodlagos növényi anyagcseretermékek (mint például a bioflavonoidok, cserzőanyagok és az illóolajok), amelyek sokféle betegségre természetes gyógyírként hatnak pl. légúti, húgyuti, emésztőrendszeri, nőgyógyászati problémáknál, szív és érrendszeri megbetegedéseknél, cukorbaj, magas vérnyomás sikerrel alkalmazható más természetes gyógymóddal összekötve.

Nem csodaszerek

Fontos tudnunk, hogy a gyógynövények nem “csodaszerek”, csak helyes indokkal és helyes módszerrel alkalmazva gyógyítanak. Szakszerűtlen használatuk különböző problémákhoz vezethet.

Egyes gyógynövények együtt adása pl. fokozhatja, illetve kiolthatja egymás hatását, ezért szakértő közreműködése szükséges. A fitoterapeuta a tünetek ismeretében és az okok felkutatásával személyre szabottan választja ki a legmegfelelőbb növényeket, ezekből állítja össze a keveréket.

Fitoterápia-gyógynövényterápia a modern szerek viszonylatában

A mai modern ember felismerte, hogy nem a szintetikus gyógyszerekkel, kémiai hatóanyagokkal tudja megőrizni egészségét, immunbiológiai felkészültségét, elkerülni az úgynevezett civilizációs betegségeket, hanem a növények segítségével!

Fitoterapeuta szakértőnk a betegség elkerüléséhez, a gyógyuláshoz, de a gyógyuláshoz elengedhetetlen pozitív gondolkodásmód kialakításához is, hatékony segítséget nyújt!

 

Keresgéljen gyógytea receptúráink között!

Méregtelenítés

Nőgyógyászati betegségek

Emésztési problémák

Ekcéma-bőrproblémák

Az eljárás nem helyettesít semmilyen más hagyományos orvosi, egészségügyi vizsgálatot, vagy kezelést, viszont funkcionális szempontok szerint jelentősen kiegészíti azokat.

Várjuk ügyfeleinket Budapest, Debrecen, Hajdúböszörmény és Nagyvárad környékéről is.

Tekintse meg Facebook oldalunkat is!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁS KÉRÉS

DIÉTÁS RECEPTEK – GYÓGYTEÁK

Diétás receptek - Gyógyteák

GALÉRIA – KÉPEK – VIDEÓK

Vitalport - galéria - képek -videók

SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL