pixel
Teljes biztonságban várjuk pácienseinket!

Rosacea bőrbetegség kezelése

A rosacea bőrbetegség nagyon gyakori, makacs, főként az arcot érintő, ezért kozmetikailag kifejezetten zavaró betegség. A napfény általában rontja a tüneteket, így nem csoda, hogy nyár végén több beteg jelentkezik a bőrgyógyászati szakrendelésen rosaceás panaszokkal.

A legtöbb beteg az arcon serdülőkori pattanásokra emlékeztető tünetek kialakulása miatt keresi fel az orvost, bár jóllehet a kezdeti jelensége nem ezek. A rosacea ugyanis jellegzetesen három szakaszban zajlik.

A rosacea legkoraibb tünete az arc középső részén (orr, homlok, áll) kialakuló bőrvörösség, amely kezdetben múló jellegű, néhány percig tartó arcpirulás, melegségérzet lehet, később azonban a bőrvörösség tartósan megmarad.

Telefonon érdeklődök!

Ha közelebbről vizsgáljuk a bőrtüneteket, jól látható, hogy a vörös bőrszínt az arc tágult kicsi erecskéi, kapillárisai adják. Később már gennyes pattanások is megjelennek, melyek súlyos esetben akár a mellen, a háton vagy a végtagok bőrén is jelentkezhetnek.A rosacea tünetei rendszerint rohamokban, shubokban alakulnak ki, tünetes és tünetmentes periódusok váltakozhatnak hosszabb időn keresztül, míg néhány év vagy évtized után kialakulhat a betegség harmadik stádiumát jelentő, az orr vagy az áll kötőszövetes túltengésével járó állapot, a „krumpliorr”; (orvosi néven rhynophyma). E stádium persze nem mindenkinél alakul ki törvényszerűen, leggyakrabban a második szakaszban „megreked”; a betegség.

Mi váltja ki?

A rosacea tünetei általában* 40-50 éves kor körül kezdődnek*, a kiváltásban szereplő tényezők sokfélék lehetnek.Örökletes tényezőkön kívül fontos szerepe van bármely gyomor-bél rendszeri betegségnek, Helicobaktérium elszaporodása a gyomorban, vérnyomás-ingadozásnak, nőknél a klimax idején a petefészek hormontermelésének egyenetlenségének. Minden kimelegedést, értágulatot előidéző faktor (pl. alkohol, kávé, forró ételek, erős fűszerek fogyasztása) is a tünetek fellángolásához vezethet. E tényezők kezdetben csak múló értágulatot és bőrvörösödést okoznak, később a kiserek falának tartós károsodása miatt az értágulatok is állandósulnak.

Tulajdonképpen az UV-sugárzás (napfény), a hőhatás és bizonyos szteroid kenőcsök is a tartós érfali károsodás kialakításán keresztül vezetnek a rosacea tüneteinek fellángolásához, illetve romlásához.A tágult erekből gyulladást keltő anyagok jutnak a bőrbe, ezek eredményezik a gennyes „pattanások”; kialakulását, majd jóval később ez a gyulladásos beszűrődés kötőszöveti és faggyúmirigy-túlburjánzást gerjesztve alakítja ki a végstádiumot jelentő krumpliorrot.

Újabb kutatások összefüggésbe hozzák a Demodex follicorum bőrben élősködő, gyulladást okozó, mikroszkópikus méretű atka jelenlétével a szőrtüszőkben és faggyúmirigyekben.

Kérek időpontot!

A rosacea megfelelő kezelése

A diétás tanácsok betartása rendkívül fontos, hiszen ha az orr vagy az áll bőrének nagyfokú megvastagodása, egyenetlensége kialakul, akkor már csak komoly plasztikai műtéttel lehet a tüneteket enyhíteni. Fontos valamennyi rosaceát kiváltó, provokáló faktor feltárása és kezelése (emésztési panasz, epehólyag-bántalom, vérnyomás, hormonális rendellenesség).Kerülni kell az arc kipirulását, kimelegedését előidéző ételek (alkohol, főleg tömény szeszes italok, kávé, túl hideg vagy túl forró ételek, csípős fűszerek: bors, csípős paprika, csili) fogyasztását. Célszerű már februártól nappalra legalább 20-as faktorszámú fényvédő krémet használni!

Új lehetőség a ROSACEA kezelésében:

A legújabb biofizikai kutatások eredményei alapján kifejlesztett mikrointenzitású berendezés az IBR-SYSTEM, melyet magyar orvos-mérnök csapat hozott létre.
Az IBR-SYSTEM új ,eredményes alternatívát nyújt a ROSACEA kezelésében is. Kezeléseink során biofeedback terápiát alkalmazunk és működési elve: azon alapul, hogy mikroimpulzusok formájában kérdéseket tesz fel a szervezetnek, amelyre az azonnal válaszol. A válaszok kialakításában a szervezet minden egyes sejtje, minden egyes szervrendszere részt vesz.

Ezek a válaszok ugyancsak mikroimpulzusok formájában érkeznek, amelyek elektródák segítségével a bőrfelületről elvezethetők, majd feldolgozhatók. Az EKG során is részben hasonló folyamat játszódik le, csak sokkal egyszerűbb formában.

Az IBR-SYSTEM a szervezetben áramló információkat, mint elektromos és mágneses jelzéseket képes érzékelni. Egy speciális spektrumelemzés és szűrőrendszer segítségével kiszűri és kijavítja a kórosakat. Így elősegíti a szervezet immun- és önregenerációs tevékenységét, gyorsítja a gyógyulási folyamatokat, megelőzi a betegségek kiújulását.

Rosacea kezelési eredménye IBR-SYSTEM-el

Várjuk ügyfeleinket Budapest, Debrecen, Hajdúböszörmény és Nagyvárad környékéről is.

Tekintse meg Facebook oldalunkat is!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁS KÉRÉS

DIÉTÁS RECEPTEK – GYÓGYTEÁK

Diétás receptek - Gyógyteák

GALÉRIA – KÉPEK – VIDEÓK

Vitalport - galéria - képek -videók

SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL