pixel
Teljes biztonságban várjuk pácienseinket!

Nyirokmasszázs

Ismerkedjen meg nyirokmasszázs szolgáltatásunkkal és kerüljön közelebb annak legfontosabb pozitív hatásaihoz. Tudja meg milyen problémára nyújt megoldást és hogyan.

Aktiválódik az immunrendszer
Javul az izmok, az ízületek és a belső szervek vérellátása
Gyulladások és sebek könnyebben gyógyulnak
Csökken a duzzanat
Gyorsul a felhalmozódott salakanyagok, illetve szöveti ödémák kiürülése

Mi okozza a problémát?

Rengeteg méreganyaggal terheljük szervezetünket, melyek lerakódnak testünkben, leterhelik immunrendszerünket, és megbetegszünk.

A táplálékokkal elfogyasztott tartósítószerek, vegyszerek, cukor, só, hús  és egyéb méreganyagok felhalmozódnak szervezetünkben.

Amikor testünk valamely területén gyulladások, sérülések vagy egyéb okok miatt a nyirokáramlás nem megfelelő, azaz gátolt az elfolyás, nyirokpangás keletkezik, a salakanyagok nem tudnak eltávozni, az érintett rész megduzzad és a bőr fényesen kifeszül.

Mi okozza a nyirokpangást?

A szerzett nyirokpangás gyakoribb, mint a veleszületett. Jellemző, hogy nagyobb sebészeti beavatkozásokat követően alakul ki, különösen daganat eltávolítását követően, amikor a nyirokcsomókat és nyirokutakat is kiirtják, vagy pedig röntgennel besugározzák. Például a daganatos mell és kapcsolódó nyirokcsomók eltávolításakor a kar duzzanata alakul ki.

Az ismételten gyulladásba került nyirokerek hegesedése szintén nyirokpangást okoz, de ez nagyon ritka állapot, kivéve a trópusi parazita, a Filaria által okozott gyulladást.

Van megoldás?

Lágy masszázs – erős méregtelenítés.

A nyirokmasszázs vagy lymphodrenázs olyan speciális masszázstechnika, melynek segítségével a nyirokáramlás többszörösére növelhető, így megnő a méreganyagok felszabadulása és hatékony kiürítése.

A nyirokmasszázs módszert a század elején egy dán biológus, dr. Emil Vodder fejlesztette ki, miután betegei kezelése során észrevette, hogy a nyirokcsomók és nyirokvezetékek masszázsa következtében a test bizonyos területein kialakult fájdalmas duzzanatok csökkennek.

A nyirokmasszázs a nyirokkeringés irányába történő lassú, lágy, körkörös, nyomó-simító és vibráló mozdulatok, melyek rendkívül jó hatással vannak a szervezetre.

 

Telefonon érdeklődök!

 

Hogyan történik a kezelés?

A nyirokmasszázs gyengéd, ritmikus mozdulatai csillapítják az esetleges fájdalmakat, kellemesen ellazítják a testet és nyugtatják a vegetatív idegrendszert.

A nyirokdrenázs nagyon enyhe és finom, fájdalmat, látható vérbőséget vagy bőrelváltozást nem okozhat, viszont hatására a bőr tisztábbá, feszesebbé válik. A masszőr a nyirokcsomó pontokra kifejtett nyomással olyan hatást  indít el, ami megindítja a drenázst, vagyis a folyadékáramlást.

A nyirokmasszázs során olyan intimszféra körüli részeken szükséges dolgozni, mint a mell környéke, has, combhajlat, fenék. Ezeket a részeket nem lehet kihagyni a kezelés hatékonysága érdekében. A kezelés hölgyeknél és férfiaknál is alsóneműben történik.

A terápia minden esetben egyénre szabott, melynek az a célja, hogy fokozza a nyirokáramlást és az anyagcsere folyamatokat, valamint lazítsa a zsírt, és távolítsa a helyszínről. A végső cél a nyirokáramlás helyreállítása.

 

Javallatai:

 • Szöveti pangások kezelése
 • Láb és karödémák kezelése
 • Méregtelenítés
 • Immunrendszer erősítés
 • A test felfrissítése,szervezet regenerálása,  

 

Ellenjavallatai:

 • Vesebetegség
 • Asztma
 • Trombózis,visszérgyulladás
 • Súlyos gyulladásos állapotok
 • Pajzsmirigy-túlműködés
 • Lázas,legyengült állapot
 • Szívprobléma
 • Allergiás, gombás bőrproblémák, bőrsérülések
 • Terhesség, szoptatás

 

 

Telefonon érdeklődök!

Relatív kontraindikáció: Daganatos beteg esetén 5 év elteltével.

Érdemes magunkkal törölközőt, tusfürdőt és pólót- váltás fehérneműt vinni.

 

 KÉPGALÉRIA

AJÁNDÉKUTALVÁNY VÁSÁROLHATÓ!

Szakembereink

Árainkat nézze meg a lap tetején az ÁRAK menüpont alatt!

Várjuk ügyfeleinket Debrecen, Hajdúböszörmény környékéről is.

Az eljárás nem helyettesít semmilyen más hagyományos orvosi, egészségügyi vizsgálatot, vagy kezelést, viszont funkcionális szempontok szerint jelentősen kiegészíti azokat.

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁS KÉRÉS

DIÉTÁS RECEPTEK – GYÓGYTEÁK

Diétás receptek - Gyógyteák

GALÉRIA – KÉPEK – VIDEÓK

Vitalport - galéria - képek -videók

SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL