pixel
Teljes biztonságban várjuk pácienseinket!

IBR-SONOMAG terápia – érszűkület kezelése

JELENLEG EZ A KEZELÉSI MÓDUNK SZÜNETEL

MI AZ ÉRSZŰKÜLET?

A szervezetünk működéséhez szükséges anyagok a verőérhálózaton keresztül jutnak el szerveinkhez. Ha az artériás rendszer bármely szakaszán valamilyen okból szűkület alakul ki, akkor arra a területre nem jut elegendő tápanyag és oxigén, melynek következtében fájdalom jelentkezik. Ha a beszűkült ér teljesen elzáródik, az artéria által ellátott szövet, szervrész elhal.

Amennyiben ez végtagon alakul ki, következménye a végtag vagy egy részének amputálása, belső szerveknél a következmény lehet szívinfarktus vagy agyvérzés. A leginkább érintett területek a szívkoszorúerek, az agyi- és lábartériák. Ha az elzáródás folyamata viszonylag lassú, az elzáródott ér környezetében lévő kisebb erek – az ún. kollaterálisok – átveszik annak funkcióját.

A halálozás ötvenegy százaléka érbetegségre vezethető vissza, az alsó végtagi érszűkület pedig a felnőtt lakosság közel 10-15 százalékát érinti. Amennyiben ez végtagon alakul ki, akkor a szűkület helyétől függően üszkösödés vagyis gangraena lesz a következménye, amely indokolhatja a végtag teljes vagy részleges csonkolását (amputálását).

Belső szerveknél a szűkület helyétől függően, az adott szerv károsodását okozza, mint például a szívnél szívinfarktushoz, agynál agyinfarktushoz vezethet. Évente Magyarországon ötezer végtagot, nemzetközi szinten azonban közel egymillió végtagot amputálnak.

Az érszűkület férfiaknál gyakran okoz potencia problémákat.

Az érszűkület kialakulásában több tényező is szerepet játszhat. A legfontosabbak ezek közül:

dohányzásü,  magas vérnyomásü,  magas koleszterinszintü,  cukorbetegségü,  a túlsúlyü,  a stresszü,  a mozgáshiányü,  az örökletes tényező(k)

Milyen tünetei vannak az érszűkületnek?

Az érszűkület sokáig semmilyen panaszt nem okoz, később járáskor fáradékonyság vagy a vádliban fájdalom jelentkezik. A betegség romlása során a görcs egyre rövidebb távolságok megtétele után lép fel, majd nyugalomban is állandósulhat.

végtagokon jelentkező fájdalom (pl. lábszárgörcs)ü  hideg kezek, lábakü  fáradékony lábakü  elkékült, elszíneződöttvégtagoküszédülés, fejfájás,fülzúgásü  potenciazavarü  izomgyengeség,emlékezetzavar,mellkasi szorító fájdalmak,

Az alsó végtagi vérellátás romlásának közismert tünete az átmeneti sántítás, amikor járás közben az izomzatban fájdalom kezdődik, ezért lassítani, sőt megállni kell, míg a láb kipiheni magát. A városi orvostudomány ezt hívja „kirakattünetnek”, mert az utcán járó érbeteg mind gyakrabban megáll a kirakatok előtt, hogy megpihenjen.

Hogyha lábai fájnak, zsibbadnak, vagy a perifériás artériás betegség egyéb tüneteit észleli, akkor ne legyintsen, és ne írja ezeket a természetes öregedés számlájára! A korai diagnózis és kezelés ugyanis hozzájárul a szívbetegség és a stroke kialakulásának megelőzéséhez is.

Egyik mérés az ilyen panaszok tisztázására közismert hatperces gyaloglás: a páciens saját, megszokott járásütemében megy sík talajon, hat percen keresztül, és a megtett távolságot mérik.

Orvosi cikkek⇒ tovább olvas

Milyen új lehetőségek vannak az érszűkület kezelésében?

A legújabb biofizikai kutatások eredményei alapján kifejlesztett mikrointenzitású fizikoterápiás berendezés, az

IBR-SONOMAG 

Az IBR-SONOMAG a sono  (hanghullám terápia) és a pulzáló magnato terápia egyedülálló ötvözete.

Az új terápiás készüléket magyar orvos-mérnök csapat fejlesztetteki, Dr Kiss.Szolingen Attila és Akkerman István vezetésével.

Az IBR-Sonomag terápia jótékony hatásai:

 • Az alacsony frekvenciás hanghullám folyadék közegben,így a testben (mivel testünk 70%- víz) szinte csillapítatlanul terjed.
 •   Létezik egy módszer, – hanghullámterápia – amely fájdalommentes, bizonyítottan hatékony és klinikailag igazoltan mellékhatások nélküli.
 •   Ösztönzi az ödémák felszívódását és javítja a hajszálerek vérellátását
 •  Regenerálja az energia nélküli sejteket
 •  Lassítja a csontritkulási folyamatot  

 A IBR- sonomag terápia  az érrendszer meszesedésének , szűkületének kezelésére szolgáló pulzáló, alacsony frekvenciájú  hanghullámokat és pulzáló mágnes hullámokat alkalmazó terápia, mely a  két, tudományosan is elfogadott fizikoterápiás kezelési módot egyedülállóan és sikeresen ötvözi.

   Mikor javasolt az IBR-sonomag  kezelés

 •   végtag fájdalom (pl. lábszárgörcs),
 •   hideg elkékült kezek-lábak ,fáradékony lábak
 •   szédülés, fejfájás,fáradékonyság,szívkoszorúér szűkület
 •   csontritkulás,  cukorbetegség érszövődménye
 •   érszűkület, magasvérnyomás
 •   impotencia problémák
 •  sportolóknak- javítja az izomteljesítményt
 •   Rynaud syndróma
 •   járástávolság csökkenése

Kinél alkalmazható az IBR-sonomag terápia?

Megelőzés céljára is alkalmas.

Használható  fiataloknál ,  valamint az idősebb korosztálynál is. A kezelésnek nincs mellékhatása.

Emellett minden olyan terápiát alkalmazhatnak a betegek, amit a korábbiakban is igénybe vettek. Jó hatású operáció előtt és után is.  

Hogyan történik az érszűkület kezelés?

A kezelést számítógép vezérli.

Az IBR-sonomag terápiás kezelés ülő helyzetben történik, teljesen fájdalommentes. A beteg ráhelyezi a lábait egy-egy hang és mágnes generátor talpra . A hang és mágnes hullámok a talpon keresztül lépnek be a beteg szervezetébe, kifejtve jótékony hatásukat az egész érhálózatra. A beteg eközben semmiféle fájdalmat vagy kellemetlenséget nem érez.

Minden kezelés előtt állapotfelmérés történik. Ez alapján a  kezelés minden személyre egyénileg kialakított,individuális, a kezelt személy állapotának függvényében kerül meghatározásra és kivitelezésre. Az IBR-sonomag terápiánál  a beteg változó állapotát folyamatosan figyeli  a számítógép és a beteg állapotához állítja be a kezelés paramétereit.

A kezelés  eredményeként javul a pulzushullám terjedése a perifériás keringésrendszerben, így fokozódik a kollaterális erek megnyílása, melynek következtében a vér és oxigénhiányos területek újra bekapcsolódhatnak a vérellátásba. Az IBR- sonomag terápia mellékhatásmentes!

 Az IBR-sonomag terápia előnyei:

 • A kezelések után a minden napi tevékenység folytatható.
 • Fájdalommentes.
 • Nincs káros hatása a szervezetre,mellékhatásmentes.
 • A kezelés  minden egyéb hagyományos kezeléssel együtt alkalmazható.
 • Hatását az egész szervezetre kifejti,javul az éjszakai alvás minősége.
 • A nehezen gyógyuló sebeknél könnyebben beindul a gyógyulás.
 • Csökkenhet a szédülékenység, fülzúgás,nő a járástávolság
 • Javul a koncentráció és emlékezet, a közérzet,és az életminőség!

 

 Mennyi kezelésre van szükség?

A kúra, a betegség súlyosságától függően, 10,  20 vagy több alkalomból áll.

Egy kezelés időtartama 20-30 perc, és  naponta, történik a kezelés.

Az  IBR- sonomag terápia  az érrendszer meszesedésének , szűkületének kezelésére szolgáló pulzáló, alacsony frekvenciájú  hanghullámokat és pulzáló mágnes hullámokat alkalmazó terápia, mely a  két, tudományosan is elfogadott fizikoterápiás kezelési módot egyedülállóan és sikeresen ötvözi.      

JELENLEG EZ A KEZELÉSI MÓDUNK SZÜNETEL.

Az eljárás nem helyettesít semmilyen más hagyományos orvosi, egészségügyi vizsgálatot, vagy kezelést, viszont funkcionális szempontok szerint jelentősen kiegészíti azokat.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁS KÉRÉS

DIÉTÁS RECEPTEK – GYÓGYTEÁK

Diétás receptek - Gyógyteák

GALÉRIA – KÉPEK – VIDEÓK

Vitalport - galéria - képek -videók

SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL