pixel
Teljes biztonságban várjuk pácienseinket!

Bélgyulladás kezelése

Bélgyulladás, a Crohn-betegség, amely egy rendkívül kellemetlen bélbetegség. Azok a betegek, akik bélgyulladásban szenvednek, hasmenésről, fájdalomról, vérzésről, esetleg hányingerről számolnak be.

Hogyan alakul ki a bélgyulladás?

A Crohn-betegség olyan bélgyulladás, amely esetén a bélrendszer nyálkahártyája begyullad, ez okozza a hasmenést és az alhasban érezhető fájdalmat. Az orvostudomány jelenlegi állása szerint nem gyógyítható, ám vannak olyan gyógymódok, amelyekkel a beteg akár panaszmentessé is tehető.

A betegség lefolyása minden embernél más és más. Van, akinél hosszú periódusokban nem jelentkeznek a tünetek, ám másoknál gyakran visszatérnek a panaszok. Kialakulása történhet hirtelen, de olyan is van, amikor csak hosszú idő alatt jön létre ez az állapot.

Kérek időpontot!

Mi okozza?

Még nem lehet biztosan tudni, mi okozza a Crohn-betegséget. Annyi bizonyos, hogy sem a stressz, sem a helytelen étkezés nem tehető felelőssé a betegség kialakulásáért, ám ezeket kerülni kell egy már kialakult betegség esetén, mivel ronthatnak a beteg állapotán.

Talán egy korábbi fertőzés állhat a betegség kialakulása mögött, amikor az immunrendszer küzd a kórokozó ellen. A Mycobacterium avium paratuberkulózis nevű baktérium egyik alfaját gyanúsítják, de még nem sikerült kétséget kizáróan bebizonyítani, hogy ez a kórokozó a bűnös.

Vannak kutatók, akik szerint a bélgyulladás egy olyan autoimmun folyamat része, amikor az immunrendszer vírus nélkül is rátámad a saját nyálkahártyára.

Kinél alakulhat ki a Crohn-betegség?

Vizsgálták, hogy a lakosság mely része lesz nagyobb valószínűséggel Crohn-beteg. Az eredmények szerint a fiatal felnőttek, a 20 és 30 év közöttiek vannak a legtöbben, ugyanakkor bármikor kialakulhat.

Genetikai hajlam is okozhatja a bélgyulladást. A Crohn-betegek egyötödénél kimutatható a szülők, gyerekek vagy testvérek betegsége is. Akinek a testvére is ebben szenved, 30-szor nagyobb eséllyel számolhat saját megbetegedését illetően.

A tudomány mai állása szerint a Crohn-betegséget egy olyan rendellenes immunválasz okozhatja, amit a szervezet ad egy minden embernél normálisan is meglévő baktériumra.

Telefonon érdeklődök!

Milyen új kezelési lehetőségek vannak a bélgyulladás kapcsán?

A legújabb biofizikai kutatások eredményei alapján kifejlesztett mikrointenzitású berendezés az IBR-SYSTEM, melyet magyar orvos mérnök csapat hozott létre.


Az IBR-SYSTEM új, eredményes alternatívát nyújt a bélgyulladás, MINT GYULLADÁSOS FOLYAMAT enyhítésében, a sav-bázis egyensúly helyreállításában.

A berendezés működési elve azon alapul, hogy mikroimpulzusok formájában kérdéseket tesz fel a szervezetnek, amelyre az azonnal válaszol. A válaszok kialakításában a szervezet minden egyes sejtje, minden egyes szervrendszere részt vesz. Ezek a válaszok ugyancsak mikroimpulzusok formájában érkeznek, amelyek elektródák segítségével a bőrfelületről elvezethetők, majd feldolgozhatók. Az EKG során is részben hasonló folyamat játszódik le, csak sokkal egyszerűbb formában.

Az integrált biológiai regulációban teljesen új, hogy az egész szervezetet összességében értékeli. A szervezetről elvezetett válasz-impulzusokban ugyanis benne van a bőr, a mozgatórendszer, a gyomor-bélrendszer, a hormonrendszer, a keringés, a légzőrendszer  pillanatnyi válasza, a szervezet egésze. Ezeket a válaszjeleket a berendezés regisztrálja, majd speciálisan szűri. A szűrt mikroimpulzusokkal pedig visszakezeli a szervezetet.

A vizsgálat és a kezelések teljesen fájdalommentes, mellékhatásmentes.

A bélgyulladás, és amit tudni kell róla

bélgyulladásA bélgyulladás, vagyis a Crohn-betegség, nevét egy amerikai belgyógyászról kapta, aki 1932-ben jegyezte fel ezt a betegséget. Maga a bélgyulladás az emésztőrendszer krónikus gyulladását eredményezi, melyet fájdalom és egyéb emésztőrendszeri panaszok kísérnek.

Hol alakulhat ki? A bélgyulladás az egész emésztőrendszert érintheti, a szájüregtől kezdve egészen a végbélnyílásig. Gyakran alakul ki a vékonybél és a vastagbél találkozásánál, ahol emiatt tályogok, sipolyok képződnek.

Milyen károkat okoz a szervezetben? A hasfájáson, a hasmenésen és a vérzésen túl okozhat súlyos vas-, fehérje- és B12 vitaminhiányt, lázat, sőt, akár ízületi megbetegedést és bélelzáródást is, valamint gyakori tünet még a hirtelen súlyveszteség.

Jó és rossz periódusok: A betegségnek vannak jó és rossz periódusai, melyek váltakoznak. Ez sok embert visszatart az orvosi vizsgálattól, ugyanis a jó periódus általában panaszmentes – ám ez nem jelent gyógyult állapotot!

Ne bízza a véletlenre az egészségét! Látogasson el hozzánk egy vizsgálatra!

Kezelési eredmények IBR-SYSTEM-el

IBR-SYSTEM ,hogy ne a fájdalom határozza meg az életét!

Várjuk ügyfeleinket Budapest, Debrecen, Hajdúböszörmény és Nagyvárad környékéről is.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁS KÉRÉS

DIÉTÁS RECEPTEK – GYÓGYTEÁK

Diétás receptek - Gyógyteák

GALÉRIA – KÉPEK – VIDEÓK

Vitalport - galéria - képek -videók

SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL