pixel
Teljes biztonságban várjuk pácienseinket!

Atopiás dermatitis

Kedves Vitalportos Nénik!

Varga Áron vagyok, a debreceni rendelőbe járok immár lassan 10 hónapja, és anyukám megírta a tapasztalatait a kezeléseimmel kapcsolatban.
Mellékelünk képeket is, hogyan is néztem ki a kezelések előtt, félidőben, és nem olyan rég novemberben.

Üdvözlettel:

Varga Áron

 

A mi történetünk tavaly év elején kezdődött, amikor is az akkor 10 hónapos kisfiam teste és arca tele lett előbb száraz foltokkal, majd piros foltokkal, később kiütésekkel.

A bőrgyógyászaton is megijedtek a látványtól. Kaptunk szteroidos kenőcsöt, meg időpontot, mely jó 2 hónappal későbbre szólt. Közölték a diagnózist: atópiás dermatitisze van, törődjek bele, ezzel együtt kell élni, élete végéig különleges ápolást igényel majd a bőre. És hogy mitől lehet, arról egy szót nem szóltak.

Nem szerettem volna kitenni őt ennyi nyűgnek, látva mennyit szenved, vakarózik. Keresni kezdtem az interneten, és ott találtam rá a Vitalportra. Még sosem hallottam azelőtt az IBR systemről, de nagyon kiváncsivá tett a dolog…

Mit veszíthetünk?

A viszketést, a foltokat, a fájdalmat? Egy próbát megér. Telefonáltam, és már másnapra (!) kaptunk időpontot. Először allergiatesztet csináltak, itt derült ki, hogy ételallergiában (tejfehérje, tejcukor, élesztő, mák, hal, földimogyoró stb…) szenved a kisfiam. Speciális diétát kellett tartanunk, az allergén élelmiszereket kerülni, méregtelenítő teát fogyasztani. Heti egy kezeléssel kezdtünk, melyet később kétheti-, majd havi egy alkalom követett. A bőre hol szebb, hol csúnyább volt egy-egy kezelés után, de novemberben elértünk arra a szintre, hogy -8 hónap kezelés után- már 2 alkalom között gyönyörű volt a bőre.

Ekkor sor került egy kontroll allergiatesztre, mely során kiderült, hogy igazából már csak a tejet és a halat kell kerülnünk. Azóta is még havi egyszer járunk kezelésekre, a diétát még tartjuk, most már alig tűnik fel néha viszkető folt a testén, és ez is pár nap alatt elmúlik mindenféle gyógyszerek nélkül.

Bízom benne, hogy mivel viszonylag hamar kezdtük el a kezelést, és ő is igen fiatal, hamar rendbe jön a kis immunrendszere. Nagyon köszönöm Vitalport!

 

V. Áron és édesanyja, Debrecen

 

 


2011.március

2011.március

2011.augusztus

2011.november