pixel
Teljes biztonságban várjuk pácienseinket!

Orvosként, szülőként az atópiás dermatitisről

Ovosként,édesanyaként az atopiás dermatitissel született kisfiammal évekig jártam a szakrendelőket.

Születése óta nyakán,fejbőrén,arcán,kéz-és lábhajlatokban,kézfején piros,száraz,olykor nedvedző és gombákkal,baktériumokkal felülfertőzött, éjjel-nappal viszkető gyereket neveltem 9 éves koráig. Légúti allergiás tünetek is kialakultak. Viszketett a szeme, folyt az orra, tüsszögött.

Annyira vakarózott éjjelente, hogy a másik szobában lehetett hallani.

Hazai és külföldi drága kenőcsöket és fürdőolajokat kipróbáltam, de semmi sem enyhítette a tüneteket, sőt egyes termékek még rontottak is az állapotán.

Orvoskollégáim azzal biztattak,hogy majd idővel kinövi a gyerek, de legyen azért egy vérvizsgálat,allergiateszt.

Ebből derült ki egy évesen, hogy tejallergiás a gyerek. Azonban a tejet mellőzve a tünetek továbbra is fennálltak.

Nyaralás alatt megfigyeltük,hogy a tengerparti klíma és a tengervíz / esetleg a homok? / 3-4 nap alatt megszüntette a száraz bőrpírt és a viszketést, de az öröm nem tartott sokáig. Hazatérve 2 hét múlva kezdődött minden elölről.

2010.júniusában találtam rá Debrecenben a Vitál Port Egészségcentrum IBR-System honlapjára.

Hetente félórás IBR-SYSTEM kezelésben részesült a gyerek és semmilyen gyógyszeres terápiát nem kapott. A 8. hét után a tünetek felerősödtek , a 15. kezelésre azonban hirtelen elmúlt minden bőrtünet. Véget ért a 9 évig tartó éjjel-nappali vakarózás.

Azóta semmilyen kenőcsöt nem kell használnom a gyerek bőrére. Megszűntek a légúti tünetek is. Jelenleg havonta egyszer vissza kell járni egy emlékeztető kezelésre és a gyerek teljesen tünetmentes.

Köszönöm a Vital Port munkatársainak azt a sok kedvességet és biztatást, amit mind szakmailag, mind emberileg kaptunk a több hetes IBR-SYSTEM terápia alatt.

Egy orvos édesanya