pixel
Teljes biztonságban várjuk pácienseinket!

A szervezet sav-bázis egyensúlya

Szervezetünk szabályozó mechanizmusainak egyik fontos feladata, hogy kiegyensúlyozzák sav-bázis háztartásunkat, azaz megfelelő legyen a sav-bázis egyensúly. Hosszabb ideig képtelenek vagyunk tolerálni a normálisnál savasabb közeget.

A sav-bázis egyensúly kóros eltolódása milyen tüneteket okoz:
-rossz közérzet, fáradékonyság, bőrkiütések, allergiás tünetek, ödéma készség kialakulása, látásromlás és sok egyéb.

Milyen lehetőség van a műszeres vizsgálatra?

Az IBR-SYSTEM állapotfelméréssel ki lehet mutatni, hogy mi áll a háttérben. Tovább olvas.

A sav-bázis egyensúly működése

Az egyensúly tartósabb felborulásának eredményeként a belsőelválasztású mirigyek működésében is kóros változások alakulhatnak ki, így például pajzsmirigy-, mellékvese- és májproblémák is léphetnek fel. Szervezetünk kémhatásának (pH) savas irányú eltolódása kedvezőtlenül befolyásolja a vér oxigén telítettségét is, így jelentősen hat az anyagcserénk minőségére, de befolyásolja immun-rendszerünk működését egyaránt.

Sav-bázis egyensúlyunkat szabályozó rendszereink a vér pH-ját egy nagyon szűk – 7,35-7,44 – tartományban igyekeznek tartani. Amikor savas irányba tolódik el a pH, a vér lúgos ásványi anyagokat von ki a szövetekből, hogy ezzel kompenzálni tudjon, például: nátrium, kálium, kalcium, magnézium.

Képzelje el, mintha teste akvárium lenne, milyen fontos ebben a vizet tisztán tartani, hiszen ebben úszkálunk nap, mint nap. Testünk közel 70 % -a víz. Ebben az akváriumban a halak az ön sejtjei, illetve belső szervei, és abban a folyadékban fürdenek, amely a tápanyagot szállítja, a salakanyagot pedig eltávolítja.

Mi történik, amikor túl sok ételt , vagy nem megfelelő fajta ételt (savtermelő ételeket, pl. tejterméket, cukrot és állati fehérjét) dobálunk a tartályba, és a halak nem tudják elfogyasztani, vagy megemészteni és ez elkezd bomlani és rothadni. Az étel bomlásakor mérgező, savas hulladék- és vegyi anyagok keletkeznek , és ez a folyamat még több savas mellékterméket hoz létre, melyek megváltoztatják az optimálisan lúgos kémhatást.

Az elsavasodás a testünkben lehetőséget biztosít például a candida elszaporodásának, de kedvezőbb feltételeket nyújthat bizonyos baktériumok elszaporodásához is. Még nagyobb veszélyt jelenthetnek a mikroorganizmusok anyagcseréjének mérgező végtermékei, az úgynevezett exotoxinok, amik felboríthatják a sav-bázis egyensúlyt.

Az elsavasodási folyamat előrehaladtával is mindössze annyit kellene tennünk a megállításához, visszafordításához, hogy rendezzük a sav-bázis egyensúlyt lúgosító diétával. Természetesen, jobb megelőzni a nagyobb bajokat.

Az IBR-SYSTEM technológia komplex protokollt kínál a sav-bázis egyensúly optimalizálásához! Tovább olvas.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁS KÉRÉS

DIÉTÁS RECEPTEK – GYÓGYTEÁK

Diétás receptek - Gyógyteák

GALÉRIA – KÉPEK – VIDEÓK

Vitalport - galéria - képek -videók

SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL