Kókusztejes sárgarépa krémleves
Hozzávalók:
- – 75 dkg sárgarépa • 7,5 dl zöldség alaplé • 2 dl kókusztej • 2 fej vöröshagyma (15 dkg) • 1 gerezd fokhagyma • 4 cm gyömbérgyökér • 1 tk római kömény • 1 kk édesköménymag • 6 szem fehér bors • szerecsendió • 1 késhegynyi őrölt fahéj • 2 ek olívaolaj
Elkészítés:
A száraz fűszereket mozsárban porrá őrölöm, a meghámozott répát felkarikázom, a hagymát, fokhagymát nagyjából felaprítom.
Az olívaolajon közepes láng felett, gyakran kevergetve kissé lepirítom a zöldségeket és fűszereket, majd felöntöm a zöldség alaplével, hozzáadom a finomra reszelt gyömbér kinyomkodott levét és fedő alatt addig főzöm, amíg a répa megpuhul.
Hozzáadom a kókusztejet, összeforralom, majd botmixerrel pürésítem.
Tálalásnál pirított kókuszchipset vagy szeletelt mandulát is szórhatunk a tetejére.